Zwemlessen

Watergewenning ( vanaf 3 jaar)

Watergewenning is specifiek ontwikkeld als voorbereiding op het leren zwemmen. Deze fase is erg belangrijk in de eerste fase van de zwemles. We laten de kinderen op een speelse manier wennen aan het water. We maken hiervoor gebruik van allerhande speelmateriaal.

Deze lessen gebeuren in groepjes van 4 kinderen.
Na de lessen watergewenning moeten de kinderen durven : onder water te gaan met het gezicht, adem inhouden onder water, in het water te springen, drijven op buik en of rug.
We maken er echt waterratjes van ☺.
Het kind zeker niet dwingen maar motiveren om stap voor stap elke les verder te gaan. De vriendjes kunnen hier ook een belangrijke motivator zijn om meer te durven.
Standaard bestaan de lesjes watergewenning uit 5 lesjes van ½ uur.

Zwemles ( vanaf 4 jaar)

In de zwemles wordt het kind schoolslag aangeleerd. We doen dit op een speelse manier.

De basis bestaat uit 10 zwemlesjes van ½ uur per 3 kindjes. Ongeveer 50% van de kinderen kunnen in 10 lesjes zwemmen. Indien dit nog niet lukt dan kijken we of het beter is om nog eventjes te wachten of om het kind nog 5 lesjes bij te nemen.
Na de zwemles kan jouw kind inspringen en 20 meter zwemmen zonder hulpmiddelen.
Doordat we slechts per 3 kindjes les geven, kunnen we de vooruitgang van de les op maat en tempo van het kind afwerken. We proberen het kind te blijven motiveren en het leuk en plezant te houden zodat ze graag blijven komen.

Uitleg van onze gebruikte afkortingen

ZLS = zwemles voor starters
 

ZLV = zwemles vervolmaking
Kinderen die net nog niet voldoende zwemmen moeten minstens 10 lessen gevolgd hebben om hiervoor te kunnen inschrijven.
 

WG = Watergewenning
Voor kinderen die bang zijn van het water, maar ook voor kinderen die zich nog niet voldoende bewegen boven & onder water.